Gyümölcsfaoltás 2023.03.25.

E-hulladék gyűjtés és Gyümölcsfaoltó tanfolyam

2023.03.25-én két közösségi programot szerveztünk. Az egyik, szabadítsuk meg Tornabarakonyt a feleslegessé vált elektromos-elektronikai hulladékoktól, a másik, az immár hagyományosnak mondható Gyümölcsoltó Boldogasszony napjára tervezett gyümölcsfaoltó tanfolyam, mely idén már a nyolcadik volt a sorban.

Mindkét program nagyon jól sikerült.

Komoly mennyiségű E-hulladékot gyűjtöttünk össze, mely már biztosan nem kerül ki az erdőszélre. 03.28-án a Karcagi Elektronikai hulladékhasznosító kft. szállítja el az összegyűjtött hulladékot.

A Gyümölcsfaoltó tanfolyamon talán még sosem voltunk ennyien. A kellemetlen idő ellenére 26-an vettek részt Szilágyi János, az Aggteleki Nemzeti Park munkatársa által tartott tanfolyamon. A tanfolyam során kizárólag őshonos gyümölcsfajtákat lehetett díjmentesen oltani, vagy kész oltványokat elvinni. A tanfolyam során közel 40 db oltvány talált gazdára.

Mindenkinek köszönöm az aktivitást.

 

Molnár János

polgármester

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó Bejegyzések

Barakonyi füzetek II.Barakonyi füzetek II.

Megjelent a Barakonyi füzetek II.- Bodnár Mónika: Fejezetek Tornabarakony falu-és egyháztörténetéből címmel. A kiadvány és a korábban megjelent Barakonyi füzetek I. megvásárolhatók a barakonyi szálláshelyeken és a polgármesteri hivatalban, valamint

Gyógynövényes NapGyógynövényes Nap

MEGHÍVÓ az ötödik Gyógynövényes Napra   Szeretettel várjuk Tornabarakonyba 2021. június 26-án az immár hagyományos Gyógynövényes Napunkra. 9:00 Gyógynövénygyűjtő séta indul Dr. Szitás Éva botanikus vezetésével. A gyülekezés helye: Tornabarakony