Adományszervezés a Köztéri Mária szobor megújításához

Tornabarakony, Templom-tér

Réti Szabó Sándor munkája 2013-ben készült, augusztus 04-én került felszentelésre Lippai Csaba görögkatolikus lelkész ünnepi ezüstmiséjét követően.

Az eltelt 9 év komoly nyomokat hagyott a szobron, időszerűvé vált az állagmegóvása. A szobor alkotója elvállalta a felújítási munkát, és szándéka szerint nem csak felújítja, de meg is újítja a fából készült alkotást. Kérjük, hogy adományával járuljon hozzá a munka elvégzéséhez szükséges anyagi forrás megteremtéséhez.

Az adományozást megteheti személyesen Jenei Editnél, az Értéktár bizottság elnökénél, vagy átutalással a Tornabarakony Község Önkormányzata, OTP BANK NYRT, EDELÉNY 11734080-15547671 számlaszámra. Átutalás esetén a közlemény rovatba kérjük a következők feltüntetését: P1 MSZ ADOMÁNY.

Kérjük, hogy amennyiben adományigazolásra van szüksége, azt jelezze Jenei Editnél, vagy Molnár János polgármesternél (mobil: +36 20 921 6634; vagy E-mail: polgarmester@tornabarakony.hu).

Az adományokat 2022. szeptember 30-ig várjuk.

 A Települési Értéktár Bizottság 2021.11.06-án felvette a Köztéri Mária szobrot a Helyi értékek tárába. (Javaslattevő: Komporday házaspár, Szakmai vélemény. Dr.Bodnár Mónika néprajzkutató – Miskolc, Hermann Ottó Múzeum).

„A felszentelt szobor az anyaság jelképeként is megerősíti templomunk védőszentjének jelenlétét(Istenszülő születése)”

Facebook: FaRagozóRétiTér (Réti Szabó Sándor)

https://www.facebook.com/profile.php?id=100076623355427

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó Bejegyzések

Gyógynövényes NapGyógynövényes Nap

MEGHÍVÓ az ötödik Gyógynövényes Napra   Szeretettel várjuk Tornabarakonyba 2021. június 26-án az immár hagyományos Gyógynövényes Napunkra. 9:00 Gyógynövénygyűjtő séta indul Dr. Szitás Éva botanikus vezetésével. A gyülekezés helye: Tornabarakony

Éves program-2021Éves program-2021

  Barakonyi programok – 2021 Tisztelt Érdeklődők! Programjaink mindaddig tervnek tekintendők, amíg  a COVID miatti gyülekezési tiltásokat fel nem oldják. Ezért kérjük, hogyha bármelyik program felkeltette érdeklődését, vegye fel a