Hálaadó liturgia

Hálaadó liturgia volt Tornabarakonyban
2019. december 7-e ünnep volt a Tornabarakonyiak számára. A Vidékfejlesztési Program keretéből elnyert templom felújítási pályázat támogatásával 2019 novemberében befejeződött a barakonyi templom külső felújítása. Új hőszigetelt ablakok és ajtók kerültek beépítésre, valamint megújult a templom tetőszerkezet és a templomtorony is. A munkálatok miatt, majd félévig zárva tartó templom ajtaja végre kitárult a hívek előtt.
10 órakor Kocsis Fülöp érsek-metropolita, Dr. Orosz Atanáz püspök, valamint Norbert atya és Matyi Róbert atya hálaadó liturgiát végeztek a megújult templomban. Annak ellenére, hogy december 7-e munkanap volt, mintegy 30 – Tornabarakonyi, Bódvaszilasi, Hajdúnánási, Miskolci, Gödöllői, Perkupai és Hidvégardói – hívő vett rész a liturgián.
Kocsis Fülöp érsek-metropolita prédikációjában rávilágított arra, hogy ahol akár csak két hívő ember is van, de még megújul a templom, az a falu élni akar, s aki élni akar, azzal az Úrnak még terve van. Felemelő érzés volt részt venni a hálaadó liturgián, majd a Hajdanvolt iskolában beszélgetni főpapjainkkal, és nem csak az ige, de a személyes beszélgetések által is erőt meríteni a folytatáshoz.

Dicsőség Jézus Krisztusnak!

Köszönet Kocsis Fülöp érsek-metropolita és Dr. Orosz Atanáz püspök atyáknak.

Kapcsolódó Bejegyzések

Magyar Falu ProgramMagyar Falu Program

    Év Pályázati kód Cím Támogatás 2019 MFP-KKE/2019 Eszközfejlesztés belterületi közterület karbantartására 5 374 745 Ft 2020 MFP-EIM/2020 Elhagyott ingatlanok közcélra történő megvásárlása 344 086 Ft 2021 MFP-KEB/2021 Közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés és