Szabadtéri tüzek megelőzése

 

SZABADTÉRI TÜZEK MEGELŐZÉSE

Minden évben, tavasszal nagy számban keletkeznek nagy kiterjedésű szabadtéri tüzek.

A szárazfű tűzesetek elsősorban emberi mulasztás és  figyelmetlenség következtében keletkeznek.

A megye tűzoltói ebben az időszakban nagy számban vonulnak ilyen esetekhez.

A Kazincbarcikai Hivatásos Tűzoltó parancsnokság állományát ebben az évben már 112 alkalommal riasztottak szabadtéri tüzekhez.

Ezek megelőzhetőek, ha betartunk néhány fontos szabályt.

  1. A nagy számú, nagy kiterjedésű szabadtéri tűzesetek megelőzhetőek ha, kaszálással, szántással, egyéb talajművelési technikával gondoskodnak a bel- és külterületek éghető anyagtól, száraz fűtől mentesen tartására, a közlekedési utak környezetének NEM ÉGETÉSSEL történő tisztán tartására.
  2. Külterületen csak engedélyhez kötött irányított égetéssel lehet tarlót vagy mezőgazdasági területet égetni. Mindig legyen a közelben tűzoltásra alkalmas eszköz és víz.
  3. Felügyelet nélkül ne hagyjuk a tüzet.
  4. Figyeljük a meteorológia előrejelzést. A szeles idő növeli a tűz terjedését.
  5. Amennyiben tűzgyújtási tilalmat rendelnek el, a tavaszi munkálatok során TILOS a tűzgyújtás a tilalomban felsorolt területeken! Pl: erdőben, tűzrakóhelyeken, közút és vasút menti fásításokban és ezek 200 méteres körzetén belül épített külterületi ingatlanokon.

☎Ha tüzet észlel, hívja a 112-es segélyhívószámot!

szabadteri_tuzek_megelozes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó Bejegyzések

Barakonyi füzetek II.Barakonyi füzetek II.

Megjelent a Barakonyi füzetek II.- Bodnár Mónika: Fejezetek Tornabarakony falu-és egyháztörténetéből címmel. A kiadvány és a korábban megjelent Barakonyi füzetek I. megvásárolhatók a barakonyi szálláshelyeken és a polgármesteri hivatalban, valamint

1 % Barakonyért1 % Barakonyért

Köszönjük, hogy adója 1 %-ával a helyi civil szervezetek munkáját támogatja, és ezzel hozzájárul a tornabarakonyi közösségi programok megvalósulásához és falunk fejlődéséhez! Baráti Kör Tornabarakonyért Alapítvány Adószám: 19334079  – 1