Lomtalanítással és zöldhulladékkal kapcsolatos tudnivalók

  1. Lomtalanítás

A BMH Nonprofit Kft alvállalkozójaként a ZV Zöld Völgy Nonprofit Kft. lomtalanítást biztosít évente két alkalommal a szolgáltatási területén a lakosok részére. A magánszemélyek az interneten, a BMH NKft. ügyfélszolgálati irodáiban vagy telefonon is igényelhetik a szolgáltatást egy igénybejelentő lap kitöltésével.

http://bmhnonprofit.hu/lomtalanitas/lomigenybejelurlap

Fontos hangsúlyozni, hogy csak az kérhet lomtalanítást, aki rendszeresen fizeti a szemétszállítási díjat.

A BMH Nonprofit Kft ás a ZV Nonprofit Kft. lehetőséget biztosít az önkormányzatok részére,hogy település szinten is megszervezhetik a lomtalanítást, amihez az alábbiak szükségesek:

– kapcsolattartó kijelölése

– egy táblázat a lakosok nevéről, címéről, a lomhulladék típusáról, várható mennyiségről (m3)

– a lomtalanítás előtt egy tájékoztatás a lakosok részére, hogy a lomtalanítás során veszélyes hulladékot, valamint föld, építési és bontási hulladékot, illetve a többlet háztartási hulladékot nem szállít el a szolgáltató.

A visszaigazolt napra a lakosoknak a lom hulladékot az ingatlan elé kell kihelyezniük reggel 6 órára.

Az igénybejelentést és a kapcsolattartó elérhetőségét (név, telefon, email cím) azugyfelszolgalat@bmhnonprofit.hu email címre kell eljuttatni.

  1. Zöldhulladék gyűjtőedényzet

A házhoz menő gyűjtés során elszállításra kerül a gyűjtőedényzet tartalma, a kihelyezett zsák(ok), valamint a kötegelt, összevágott faágak, szőlő venyige. Azon ügyfelek, akik rendelkeznek zöld gyűjtőedényzettel, nem kapnak zsákot, ami azért fontos, mert a ZV NonprofitKft. telephelyére beszállított zöldhulladék komposztálásra kerül és nagyon fontos, hogy a folyamatból kikerüljön a biológiailag nem lebomló műanyag zsák.

Akiknek nincs gyűjtő edénye, jár a gyűjtőzsák, amelyet a BMH Nonprofit Kft. ügyfélszolgálati irodáiban igényelhet, valamint a gyűjtőjáraton lévő munkatársak az elszállítás napján pótolják max. 20darab mennyiségben.

Felhívjuk a figyelmet, hogy 2020. október 1-től a hulladékudvarokban megszűnt a zsákosztás.

A lakosok a megnövekedett zöld hulladék mennyiségüket felhasználási helyenként negyedévente 250 kilogrammig ingyenesen leadhatják.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó Bejegyzések

1 % Barakonyért1 % Barakonyért

Köszönjük, hogy adója 1 %-ával a helyi civil szervezetek munkáját támogatja, és ezzel hozzájárul a tornabarakonyi közösségi programok megvalósulásához és falunk fejlődéséhez! Baráti Kör Tornabarakonyért Alapítvány Adószám: 19334079  – 1