Lomtalanítással és zöldhulladékkal kapcsolatos tudnivalók

  1. Lomtalanítás

A BMH Nonprofit Kft alvállalkozójaként a ZV Zöld Völgy Nonprofit Kft. lomtalanítást biztosít évente két alkalommal a szolgáltatási területén a lakosok részére. A magánszemélyek az interneten, a BMH NKft. ügyfélszolgálati irodáiban vagy telefonon is igényelhetik a szolgáltatást egy igénybejelentő lap kitöltésével.

http://bmhnonprofit.hu/lomtalanitas/lomigenybejelurlap

Fontos hangsúlyozni, hogy csak az kérhet lomtalanítást, aki rendszeresen fizeti a szemétszállítási díjat.

A BMH Nonprofit Kft ás a ZV Nonprofit Kft. lehetőséget biztosít az önkormányzatok részére,hogy település szinten is megszervezhetik a lomtalanítást, amihez az alábbiak szükségesek:

– kapcsolattartó kijelölése

– egy táblázat a lakosok nevéről, címéről, a lomhulladék típusáról, várható mennyiségről (m3)

– a lomtalanítás előtt egy tájékoztatás a lakosok részére, hogy a lomtalanítás során veszélyes hulladékot, valamint föld, építési és bontási hulladékot, illetve a többlet háztartási hulladékot nem szállít el a szolgáltató.

A visszaigazolt napra a lakosoknak a lom hulladékot az ingatlan elé kell kihelyezniük reggel 6 órára.

Az igénybejelentést és a kapcsolattartó elérhetőségét (név, telefon, email cím) azugyfelszolgalat@bmhnonprofit.hu email címre kell eljuttatni.

  1. Zöldhulladék gyűjtőedényzet

A házhoz menő gyűjtés során elszállításra kerül a gyűjtőedényzet tartalma, a kihelyezett zsák(ok), valamint a kötegelt, összevágott faágak, szőlő venyige. Azon ügyfelek, akik rendelkeznek zöld gyűjtőedényzettel, nem kapnak zsákot, ami azért fontos, mert a ZV NonprofitKft. telephelyére beszállított zöldhulladék komposztálásra kerül és nagyon fontos, hogy a folyamatból kikerüljön a biológiailag nem lebomló műanyag zsák.

Akiknek nincs gyűjtő edénye, jár a gyűjtőzsák, amelyet a BMH Nonprofit Kft. ügyfélszolgálati irodáiban igényelhet, valamint a gyűjtőjáraton lévő munkatársak az elszállítás napján pótolják max. 20darab mennyiségben.

Felhívjuk a figyelmet, hogy 2020. október 1-től a hulladékudvarokban megszűnt a zsákosztás.

A lakosok a megnövekedett zöld hulladék mennyiségüket felhasználási helyenként negyedévente 250 kilogrammig ingyenesen leadhatják.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó Bejegyzések

Barakonyi GalériaBarakonyi Galéria

Tisztelt Látogatónk! Szeretnénk honlapunkon egy olyan tematizált galériát létrehozni, amely rálátást ad múltunkra és jelenünkre, de bemutatja Barakony értékeit és természeti környezetét is. Amennyiben rendelkezik egy vagy több régi, nagyon

KözmeghallgatásKözmeghallgatás

            Tisztelt Érdeklődők!  Tájékoztatok mindenkit, hogy a 11.12-re meghirdetett testületi ülés és közmeghallgatás elmarad. Megtartására  egy későbbi időpontban kerül sor. Molnár János polgármester